Introductie

Introductie

Valentijn van Zanten biedt sinds 2004 een breed pakket aan deskundigheid op het technische vlak voor iedere fotograaf. Zijn kennis heeft hij opgedaan tijdens zijn opleiding fotonica, in de richting fotografie, aan het Technische College te Ede.

Na zijn opleiding vond hij een betrekking in de fotografie groothandel bij de firma Fimex in Amsterdam. Het was in de tijd rond de eeuwwisseling, toen veel professioneel fotografen de omslag maakten naar digitale fotografie. Er was van de fotografen uit veel vraag naar hulp en begeleiding in hun vakgebied. Vanuit de groothandel kon men hier niet in voorzien, zodoende is Valentijn als zelfstandige verder gegaan om aan deze vraag te voldoen. Hierin vonden zijn opleiding in fotografie en fascinatie voor de ontwikkelingen in de digitale beeldtechniek elkaar.

Nu, twaalf jaar laten, is zijn kennis en kunde op dit gebied blijven groeien en heeft hij alle ontwikkelingen op de voet gevolgd. Mensen kunnen een beroep op Valentijn doen voor gecompliceerde problemen als technische calamiteiten en update- en upgradevragen, maar ook voor met email, clouddiensten, netwerken, back-ups, archivering, datamigratie naar nieuwe systemen, overstap naar een ander desktop- of mobiel platform, enzovoort. Vaak onderschatten fotografen de invloed van het licht waarin de beelden beoordeeld en bewerkt worden. Zo kan hij helpen met het optimaliseren kleurtemperatuur en helderheid van de werkomgeving.

   Contact     Diensten